Om kliniken

Stockholms fotkirurg och handkirurgklinik fanns på Sophiahemmet  2000-2023. Idag nås vi alternativt efter överenskommelse via denna hemsida (info@fotkirurg.se) eller på remiss till Huddinge Ortopedi (Röntgenvägen 3 A , Huddinge tel 0812846000)

Vi utreder , gör konsultationer och bedömer, samt rådgör om eventuell kirurgisk åtgärd.

Vi tar emot all slags fot- och handproblematik, vuxna och barn. Vi tar emot patienter för second opinion. Vi tar emot patienter med specialistvårdsremiss från andra regioner, eller på medicinsk indikation från andra regioner.

Med remiss till Huddinge Ortopedi

Nybesök samt återbesök sama taxa som gällande specialistvårdsbesök i Region Stockholm, frikort/högkostnadsskydd gäller

Privat

  • Nybesök 2.200 kr
  • Återbesök 1.600 kr
  • Patienten bekostar själv röntgen
  • Offert för eventuell operation erhålles efter undersökning

Försäkring

Privat vårdförsäkring, kontakta ditt försäkringsbolag

Remisshantering för dig som patient

Remisskrav gäller i Region Stockholm. Mottagningen Huddinge Ortopedi arbetar i Fritt Vårdval i Region Stockholm, vilket innebär att även du med remiss från andra delar av Sverige (se nedan) kan söka dit.

Du som patient kan få hjälp med remiss via din husläkare alt. din legitimerade fysioterapeut.

Remisshantering för dig som remittent

Du som remittent ställer remissen till  Huddinge ortopedi, med kommentaren att patienten önskar komma till Stockholms fotkirurg klinik, dr Per-Henrik Ågren.

Remissen skickas:
Via journalsystemet Take Care till Huddinge ortopedi, alternativt per post till:

Huddinge ortopedi
Röntgenvägen 3A vån 11
141 52 Huddinge

Röntgen

Inför besöket önskar vi att det finns en aktuell röntgen av fotskelettet under belastning, fot- och/eller fotled, utifrån patientens besvär.

Hjälpmedel

På vår mottagning hyr vi ut och säljer specifika fotavlastande gånghjälpmedel. Vi har knäskoter ORTHOSCOOT NH1 (hyra), den tidigare trotjänaren Roll-A-Bout (hyra alt köp, i mån av tillgång). Vi säljer den mycket uppskattade handsfree-kryckan Iwalk3.0.

Båda dessa hjälpmedel fungerar likartat. Man stödjer på knät på de skadade sidans fot och således drar nytta av den övre delen av benet för kraft och balans för att åstadkomma en säker avlastning utan att belasta armar och axlar.

Se vidare www.rollnstroll.se

© Copyright Fotkirurg.se | Skapad av Rawdesigns