Fotkirurg Hjälpmedel

Hjälpmedel

Via Rollnstroll AB har vi möjlighet att tillhandahålla specifika fotavlastande gånghjälpmedel. VI har knäskoters i form av topp-produkten ORTHOSCOOT NH1 till uthyrning. Med en knäskoter sätter man den skadade fotens underben på ett stöd fastsatt på en styrbar hjulställning. På så sätt flyttar man sin vikt utan att anstränga armar och händer. Den tidigare trotjänaren Roll-A-Bout säljer vi ny eller begagnad i mån av tillgång.

Ett alternativ för den som behöver kunna gå i trappor och önskar avlasta händer och armar är Handsfree-kryckan Iwalk2.0. Med denna är bägge händerna fria och man kan utan att belasta på foten till och med gå i trappor och bära saker.
Minsta hyrtid för ORTHOSCOOT är 4 veckor. Vi säljer också via samma företag nya och begagnade Roll-A-Bout. Hands-free-kryckan Iwalk2.0 försäljes för 1800kr.

Bägge dessa hjälpmedel fungerar lite likartat genom att man stödjer på knät på de skadade sidans fot och således drar nytta av den övre delen av benet för kraft och balans för att åstadkomma en säker avlastning utan att belasta armar och axlar.

Se vidare på www.rollnstroll.se

Foot
Close